Gyrosschotel met rijst en tzatziki

25 minuten

880 kcal

€ 3,75

Ingrediënten voor 4 maaltijden

  • 600 g Kipfilet
  • 400 g Rijst
  • 2 Paprika’s
  • 2 Uien
  • 6 Trostomaten
  • 140 g Tomatenpuree
  • 200 g Feta

Voor de zelfgemaakte Tzatziki

  • 500 ml Griekse Yoghurt
  • 1/2 Komkommer

Stap 1:

Kook 400 g Rijst volgens de verpakking

Stap 2:

Snij 600g Kipfilet in stukjes en meng met Gyros Kruiden, een scheutje Olijfolie en een scheutje Ketjap. Snij de 2 Paprika’s, 200 g Feta, 6 Trostomaten, 2 Uien en 4 teentjes Knoflook in stukjes.

Stap 3:

Bak de Kipfilet rondom bruin op hoog vuur. Voeg de Ui, Knoflook en Paprika toe en bak ongeveer 5 minuten mee.

Stap 4:

Voeg de Tomatenpuree, 4 tl Oregano en de Trostomaten toe en bak 5 tot 10 minuten mee.

Stap 5:

Maak de Tzatziki:

Snij 1/2 Komkommer door de helft en schaaf er plakjes af met een kaasschaaf. Meng in een grote kom met 500 ml Griekse yoghurt, scheutje Olijfolie en 4 uitgeperste teentjes Knoflook. Breng op smaak met Peper en Zout.

Stap 6:

Meng de Rijst door de Groenten, Kip en Feta en serveer met de Tzatziki.