Ingrediënten voor 4 maaltijden
- 600 g Kipfilet
- 400 g Rijst
- 2 Paprika’s
- 2 Uien
- 6 Trostomaten
- 140 g Tomatenpuree
- 200 g Feta
Voor de zelfgemaakte Tzatziki
- 500 ml Griekse Yoghurt
- 1/2 Komkommer
Stap 1:
Kook 400 g Rijst volgens de verpakking
Stap 2:
Snij 600g Kipfilet in stukjes en meng met Gyros Kruiden, een scheutje Olijfolie en een scheutje Ketjap. Snij de 2 Paprika’s, 200 g Feta, 6 Trostomaten, 2 Uien en 4 teentjes Knoflook in stukjes.
Stap 3:
Bak de Kipfilet rondom bruin op hoog vuur. Voeg de Ui, Knoflook en Paprika toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
Stap 4:
Voeg de Tomatenpuree, 4 tl Oregano en de Trostomaten toe en bak 5 tot 10 minuten mee.
Stap 5:
Maak de Tzatziki:
Snij 1/2 Komkommer door de helft en schaaf er plakjes af met een kaasschaaf. Meng in een grote kom met 500 ml Griekse yoghurt, scheutje Olijfolie en 4 uitgeperste teentjes Knoflook. Breng op smaak met Peper en Zout.
Stap 6:
Meng de Rijst door de Groenten, Kip en Feta en serveer met de Tzatziki.